Nieuwsberichten Boemerang

Pupil van de Week Luna

Ik ben Luna Havekes. Ik ben 10 jaar oud. Ik ga naar de Menno ter braakschool. Mijn hobby’s zijn: met de playmobil spelen en tik toks maken.
Als ik vrij ben slaap ik graag uit en speel ik met vriendinnen.
Mijn lievelingseten is spaghetti met gamba’s.
Wat ik later worden wil, dat weet ik nog niet.
Ik heb 3 huisdieren: een hond en twee konijnen.
Mijn trainer is Sem en ik zit nu 2 jaar op volleybal.
Het leukste aan volleybal vind ik de wedstrijden.

Pupil van de week Fleur Averdijk

Hallo allemaal mijn naam is Fleur Averdijk.
Ik ben 20 oktober 9 jaar geworden.
Ik zit op het Simmelink, dit was voorheen de Schakel.
Mijn hobby’s zijn Volleybal en survival gym.
Als ik vrij ben speel ik graag met mijn vriendinnen en de buurkinderen buiten op straat en samen in de hut. Ik houd van spelletjes spelen. Ik vind het leuk om met mijn LOL poppetjes te spelen.
Mijn lieveling eten is spaghetti en patat.
Later wil ik graag dierenarts worden.
We hebben thuis een vogeltje het is een grasparkietje hij heet Coco.
Mijn trainsters zijn Henja, Merel en Nadia
Ik zit sinds mijn 6de op volleybal, dus nu 3 jaar.
Het aller leukste van volleybal vind ik de wedstrijden.
Wij spelen nu met niveau 4 nu ook competitie.
Ik vind het heel erg leuk dat ik pupil van de week mag zijn.

Boemerang organiseert Basisscholentoernooi

VOLLEYBALVERENIGING BOEMERANG ORGANISEERT WEER JAARLIJKS TOERNOOI VOOR LEERLINGEN BASISSCHOLEN.

Woensdag, 21 februari a.s., is de Pickerhal wederom het domein van het jaarlijkse toernooi voor leerlingen uit de groepen 5/6 en 7/8 van Eibergse basisscholen.
Ter voorbereiding op dit toernooi hebben de leerlingen de afgelopen weken training in het volleybalspelletje onder leiding van Johan Strokap en trainers van Boemerang gekregen.
Acht basisscholen hebben zich aangemeld en in totaal 20 teams zullen de strijd met elkaar aangaan. Boemerang heeft de leiding van het toernooi en levert onder meer scheidsrechters. De wedstrijden, die vrij bezocht kunnen worden door ouders, grootouders en overige geinteresseerden, beginnen om 13.30 uur en rond 17.00 uur zijn de toernooiwinnaars bekend.
Het toernooi wordt omlijst door de aanwezigheid van de zgn “Joinbus”van de Nederlandse Volleybal Bond. De bus is bedoeld als promotiemiddel voor de volleybalsport. Diverse materialen zoals springkussen, smashmat en mat voor duikoefeningen zijn in de hal en daar kunnen de kinderen naar harte lust onder leiding van trainers van Boemerang en de bond bezig zijn.

WINST VOOR FYSIO EIBERGEN-BOEMERANG TEGEN SSS BARNEVELD.

WINST VOOR FYSIO EIBERGEN-BOEMERANG TEGEN SSS BARNEVELD.
De wedstrijd tegen KAP Makelaardij-SSS uit Barneveld kon een sleutelwedstrijd zijn. Als FYSIO Eibergen zou verliezen dan bleef het staan op plaats 10 en bij winst was het aanhaken bij de bovenste ploegen.
Met deze wetenschap in het achterhoofd startte FYSIO Eibergen voortvarend en werd de ploeg uit Barneveld goed onder druk gezet. Maar SSS gaf zich niet zo maar gewonnen en knokte terug, waardoor er niet direct licht kwam tussen beide teams. Toch lukte het FYSIO om uit te lopen naar 15-10. Via 16-13 werd de marge vergroot tot 20-15. Een paar goede serveballen van Fleur Wieggers vergrootte de voorsprong en de winst ging met 25-17 naar FYSIO.
De 2e set werd eveneens goed gestart en op de stand 13-8 had de coach van SSS zijn beide time-outs al verbruikt. FYSIO hield de druk op de ketel maar verwarrend optreden van de 2e scheidsrechter bij wissels van zowel SSS als FYSIO betekende dat de Eibergse ploeg de greep op de tegenstander kwijt raakte, maar met een beetje geluk werd de set met 25-23 gewonnen.
FYSIO was gewaarschuwd door het sterke verweer van SSS in de 2e set, maar kreeg geen vat op de ploeg uit Barneveld. Steeds bleef het team op achterstand en lukte het niet om gelijk, laat staan uit te lopen. In tegendeel de set ging verloren met 25-19.
Met de stand van 2-1 in het voordeel van FYSIO en het goede optreden van SSS in de 2e en 3e set was het de vraag of FYSIO het initiatief weer zou kunnen grijpen. De set begon met een warrige beslissing van de 1e scheidsrechter. Eerst een punt voor FYSIO maar door ingrijpen van de 2e ging het punt toch naar SSS. Gelukkig raakte FYSIO niet van de leg en ook geholpen door de nodige fout serves van de tegenstander bleef het verschil in de stand in het voordeel van FYSIO.
Een goede serveserie van Miriam Wentink-Hahne zorgde ervoor dat de voorsprong groeide naar 22-17. Een paar goede acties daarna leverde setwinst van 25-20 en dus winst met 3-1 op. Door deze 4 punten klom FYSIO naar de 7e plaats op de ranglijst.
Volgende week, 16 december staat de uitwedstrijd tegen Ecare Apollo 8 in Borne op het programma. Apollo staat 6e met 27 punten, dus het belooft een spannende wedstrijd, die om 14.00 uur begint, te worden.