Winst voor Fysio Eibergen Boemerang

VLOTTE WINST FYSIO EIBERGEN-BOEMERANG.
Na twee winstpartijen, met 3-2, stond afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen SSS-2 uit Barneveld op het programma. Met Mirjam Wentink-Hahné weer terug in de gelederen werd SSS van meet af aan onder druk gezet. Goed serveren en verzorgd veldspel zorgde ervoor dat SSS in de 1e set geen schijn van kans had. Merel Peters liet op de mid-positie zien, dat zij een goede vervangster is van de inmiddels gestopte en eveneens uit Rekken afkomstige, Roeyel Koldeweij. Een ace van Mylaine van der Maas besliste de eerst set met 25-12.
In de 2e set ging Fysio Eibergen verder, hoewel er wat slordigheden in het spel slopen . Maar snel werd orde op zaken gesteld. Het jonge team van SSS werd door een sterke serie serves van Mylaine van der Maas van het veld gespeeld en met 25-09 werd de 2e set gewonnen.
De 3e set was een kopie van de tweede set. Fysio Eibergen-Boemerang was op alle punten beter dan SSS, ook in de ralley’s. Het verweer van SSS was gebroken en de koppies van de speelsters gingen naar beneden en met maar liefst 25-05 werd deze set gewonnen.
In de 4e set ging vooral Isa Frank door met scoren , toch werd Fysio Eibergen slachtoffer van de eigen gemakzucht en was SSS in staat om een tijdje in de score mee te gaan met Fysio. Ook nu werden weer op tijd de bordjes verhangen en met een rake klap maakte aanvoerdster Fleur Wieggers een einde aan de set, 25-16 en dus 4-0 winst voor Fysio Eibergen-Boemerang.
Trainer-coach, Kevin Bergevoet is tevreden over het verloop van de eerst wedstrijden. Toch heeft hij een paar kritische aantekeningen, zo vindt hij dat de eerste wedstrijden niet met 3-2 maar met 3-1 gewonnen hadden moeten worden. Het ligt vooral in het nog ontbreken van een killersmentaliteit, aldus Kevin. “De meiden moeten leren een wedstrijd af te maken. Daarbij mogen ze fouten maken, maar winst moet de focus zijn, daar trainen en coachen we op”.
De competitie ligt ivm de herfstvakantie een paar weken stil en op 2 november wordt de uitwedstrijd tegen Krekkers, nummer 6 op de ranglijst, in Mariaparochie gespeeld, begin 14.00 uur.