Winst voor Fysio Eibergen Boemerang

3-1 WINST VOOR FYSIO EIBERGEN-BOEMERANG.
Voor het eerst dit seizoen hadden de coaches, Gerrie Schäperclaus en Dick Loman 12 speelsters op het wedstrijdformulier staan. Oud-speelster Yuriko Kleinmeulman is voor de rest van het seizoen terug bij Fysio en ondanks het feit dat ze afscheid heeft genomen, stond Mirjam Wentink-Hahné zaterdag gewoon weer in het veld.
Tegenstander, Devoko uit Denekamp, een jeugdig team met talentvolle speelsters, staat op de ranglijst niet ver weg van Fysio en dus was het zaak punten te pakken. In de 1e set bleef Fysio achter Devoko aanlopen tot het 17e punt en toen werden via een spannende ralley en een goed blok een paar punten gepakt en liep Fysio Eibergen naar 20-17. Er volgde een puntenwisseling en tot 23-23 hielden de ploegen elkaar in evenwicht, maar een uitbal van Devoko besliste de set. De winst bleef met 25-23 in Eibergen.
Fysio Eibergen ging in de 2e set goed van start en nam snel een kleine voorsprong, maar Devoko kwam terug naar 5-5. Daarna volgde een goede fase van Fysio en de ploeg liep weg naar 17-12 vooral door goed serveren en wat fouten aan de kant van de Denekampers. Een aantal goede servebeurten van Marit Pasman hielp Fysio helemaal in het zadel en met 25-14 werd ook deze set gewonnen.
De 3e set liet in het begin een omgekeerd beeld zien. Nu was Devoko de bovenliggende partij. Toch bleef Fysio Eibergen knokken voor een goed resultaat en werd het stuivertje wisselen. Marit Pasman knalde een paar ballen raak, maar een paar foute services van Fysio achter elkaar zorgden ervoor dat Devoko in de race bleef. Een door de scheidsrechters geweigerde time-out van Fysio zorgde voor wat verwarring waar de Eibergse dames het beste van wisten te profiteren en ook deze set werd met 25-22 gewonnen.
Op naar de 4e set en wellicht een bonuspunt. Het leek er echter op dat de brandstof aan Eibergse kant op was want vooral in het begin lukte het niet om bij te blijven. Toch krabbelde Fysio weer wat overeind en kwam het zelfs op 22-22 langszij, maar de setwinst ging met 22-25 naar Devoko. Vier punten erbij en volgende week, 16 februari, naar VoCaSa Nijmegen. Deze ploeg staat 9e op de ranglijst, dus ook dicht bij Fysio Eibergen-Boemerang.