MOOIE WINST VOOR FYSIO EIBERGEN-BOEMERANG TEGEN NUMMER 2.

Na de winst tegen Hofnar-Bovo, afgelopen donderdagavond in Aalten, stond zaterdag de thuiswedstrijd tegen Rosstars uit Rossum op het programma. Dit team, getraind door de oudtrainer van Dames I, Helmut ter Braack, staat momenteel op de tweede plaats en dat zou dus een hele klus worden voor de speelsters van Fysio Eibergen-Boemerang.
Coach, Khaled el Aswad startte ook nu weer met Lotte Wassink, op de libero positie en Lotte liet ook in deze wedstrijd zien dat ze de taak als libero goed aankan.
Fysio Eibergen begon de wedstrijd overtuigend en had al snel een voorsprong van 5-0. Rosstars kwam daarna wat beter in haar spel en liep langzaam maar zeker naar Fysio toe. Toch bleef de ploeg uit Eibergen aan de goede kant van de score. Op de stand van 15-10 greep Helmut ter Braack naar een time out, maar het tij kon hij daardoor niet keren. Fysio Eibergen won de 1e set overtuigend met 25-15.
Ook in het begin van de 2e set nam Fysio Eibergen het voortouw en werd Rosstars goed onder druk gezet. Goede serveseries werden afgewisseld met gewonnen ralleys, maar Rosstars gaf zich niet gewonnen en tot 20-20 hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Vooral op mid scoorde Rosstars en werd de set met 25-12 gewonnen.
Steffie Noordink begon in de 3e set op de liberopositie, maar duidelijk was dat Fysio Eibergen niet in staat was Rosstars te pakken te krijgen. Het werd dus een knokstrijd om de winst. Geholpen door een goede serveserie van Miriam Wentink-Hahne werd Rosstars op de knieen gedwongen. De 3e set werd maar liefst 25-14 gewonnen.
Fysio Eibergen startte de 4e set wat moeizaam en over en weer begingen de ploegen een aantal slordigheden. Fysio Eibergen was het eerste weer bij de les en er ontspon zich een spannende strijd, maar de Eibergse ploeg bleef steeds op voorsprong. Bij de stand van 20-16 in het voordeel van Fysio kwam Rosstars nog een keer terug en werd het bij 23-19 nog even spannen. Een smashbal in het net werd Rosstars fataal en haalde Fysio Eibergen de set met 25-20 binnen en dus de winst met 3-1.
Fysio Eibergen blijft op 5e plaats staan en a.s. zaterdag wordt weer thuis in de Pickerhal gespeeld nu tegen de huidige nummer 3 van de competitie, Wevo. De wedstrijd begint om 18.00 uur.