FYSIO EIBERGEN-BOEMERANG KNOKT ZICH NAAR WINST.

Fysio Eibergen-Boemerang behaalde zaterdag een zwaar bevochten 3-2 zege op Dynamo Apeldoorn. In de laatste wedstrijd van Mirjam wentink-Hahné lukte het dan toch. Winnen van één van de ploegen die op de ranglijst niet ver weg staan. Fysio Eibergen-Boemerang startte de 1e set wat aarzelend en leek steeds achter de feiten aan te lopen. Wellicht was de ploeg geïntimideerd door de luidkeelse aanmoedigingen van de beide Apeldoornse coaches. Toch kroop de ploeg uit Eibergensteeds dichter naar de tegenstander toe en via een goede ralley kwam het op voorsprong en haalde het als eerste de zgn. “big points,” 20-18. Op 23-19 probeerde de coach van Dynamo via een time-out het tij te keren maar daarin slaagde hij niet en Fysio Eibergen pakte de setwinst met 25-21.
Bij de start van de 2e set liet Mirjam Wentink zien dat ze nog steeds goed kan scoren en liep Fysio uit naar 6-1. Een tussensprintje van Dynamo zorgde ervoor dat ze dichter bij kwamen, maar Fysio bleef steeds aan de goede kant van de score. Op 17-15 zorgde een fout van de 1e scheidsrechter ervoor dat er weer een punt naar Eibergen ging, 18-15. Fysio begon de winst te ruiken en een paar goede smashes van Marit Pasman deden de rest en won Fysio de set met 25-18.
Op de tribune gingen de supporters erin geloven, zou het dan toch lukken. Maar neen in het spel van Fysio slopen de oude fouten, slechte stops, matige set-ups en veel eigen fouten zorgden ervoor dat Dynamo deze set met 21-25 won. De 4e set verliep erg slecht, opeens ging bijna alles fout. Halverwege de set viel de libero van Dynamo met een handblessure uit en de vervanging duurde enige tijd, waardoor de verwarring bij Fysio alleen maar toenam. De set ging dan ook met 11-25 verloren.
De 5e set moest dus de beslissing brengen en de meiden uit Eibergen stroopten de mouwen nog eens op en kregen Dynamo direct eronder. Fysio bleef aan de goede kant van de score. Op 12-8 nam Dynamo nog maar eens een time out en krabbelde nog even terug, maar uiteindelijk pakte Fysio de setwinst met 15-13 en dus de winst met 3-2.
Aan het eind van de wedstrijd kreeg Mirjam Wentink-Hahne bloemen en een hartelijk applaus van de supporters op de tribune. Ivm zwangerschap stopt ze na bijna 17 jaar in het eerste van Fysio Eibergen.
Volgende week speelt de ploeg de zware uitwedstrijd tegen SSS in Barneveld, de nummer 3 van de ranglijst. De wedstrijd begint om 17.00 uur.