FYSIO EIBERGEN-BOEMERANG START VOORBEREIDING NIEUWE SEIZOEN.

Al een aantal weken zijn de speelsters van Fysio Eibergen-Boemerang bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Toen Gerrie Schaperclaus met haar werk als trainster stopte werd de trainingsfrequentie naar één training per week teruggedraaid en onder leiding van de instructeurs van Fysio-Fit werd hard aan de conditie gewerkt. Elke speelster kreeg een eigen programma aangereikt en daarmee kon tijdens de zomer worden doorgewerkt. Ook nam het merendeel van de speelsters deel aan diverse beachvolleybal toernooien in de regio.

Maar de nieuwe trainers, Tim ten Pas en Khaled el Aswad zijn nu met de dames aan het meer serieuze werk begonnen. Er wordt weer twee keer in de week getraind en er staan een aantal trainingswedstrijden op het programma.

In het team vonden een paar mutaties plaats. Twee speelsters zijn vertrokken, onder andere door studieverplichtingen en twee nieuwe speelsters kwamen de gelederen van Fysio Eibergen-Boemerang versterken. Lotte Wassink kwam van VCV en zal als passer/loopster gaan spelen en Suzanne ter Horst komt als ervaren spelverdeelster naar Eibergen. Verder bleef alles bij het oude.

Tim ten Pas krijgt dus een tweede divisie team onder zijn hoede dat al een aatal seizoenen samenspeelt en het is dus de vraag hoe hij en Khaled erin zullen slagen met het team stappen te maken. Tim is daar zeker van. “Het is een enthousiaste en zeer gemotiveerde ploeg, en de speelsters zijn allemaal bereid om hard te werken en zo hun niveau te verhogen.”

Eén van de punten waar de beide trainers aandacht aan zullen schenken is het soms wisselend niveau van de ploeg. In het afgelopen seizoen werden goede wedstrijden afgewisseld door matige en soms zelfs slechte wedstrijden. Dat moet eruit en dan kan Fysio Eibergen-Boemerang een lastig te bestrijden ploeg worden, alsdus Tim.

Hij is tevreden over de wijze waarop tijdens de trainingen de speelsters hun verdedigende talen vervullen. Als ze dit volhouden en verbeteren en nog meer aandacht schenken aan de onderlinge communicatie dan wordt het lastig scoren tegen Fyio Eibergen.

De samenwerking met Khaled el Aswad loopt goed en ook de meiden zijn tevreden over de beide nieuwe trainers. Afgelopen weekend zijn oefenwedstrijden in Hoogeveen gespeeld en het komende weekend wordt in Bodegraven gespeeld. Zaterdag, 16 september, worden in Eibergen bekerwedstrijden gespeeld.